Isnin, 29 Julai 2013

plan raya 2013

20ramadhan. .Alhamdulillah syukur kerana setakat ni masih berpuasa penuh. Harap2 tahun ni penuh la pose so tak payah dh nak ganti. Dah dekat nak raya ni mesti dah plan kan nak beraya kat mana lebih2 bagi yang dah berkeluarga.Aku macam biasa la balik ke rumah mertua dulu lepas tu balik ke rumah mak 2-3 hari. Duduk lama2 tak seronok juga. Plan raya pertama. Pagi beraya di rumah mertua. Tunggu semua adik beradik suami datang ke rumah mak barulah aku beransur balik ke rumah mak sendiri pula. Nasibla adik beradik suamj semua duk kl. Paling lambat pun datang sebelum zohor. Keluarga aku memang dah faham situasi aku ni tapi kira ok la. Andai kata beraya kat rumah mak aku dulu, raya ke2 dah nak kena balik rumah mertua. .Tak puas lagi beraya masa tu. Korbankanlah masa tu. Bukan lama pun. Persiapan raya seperti baju kurung dah siap cuma nak tambah baju anak je. Sambut raya. Secsra besederhana. Itu lebih afdhal kan. Kalau nak ikut orang. .bagi aku tak perlulah walaupun lebih dari mampu. Kawan2 dah plan awal2 nak beraya bersama2 tahun ni.kena buat jadual ni kalau tak ada juga rumah salah seorang dari kami yang tak sempat pergi. Bukan selalu dapat berkumpul ramai2 ni. Raya ke 3 aku adik beradik akan bawa mak balik terengganu. Hajat orang tua tak mampu nak tolak so kami akan beraya di Terengganu selama 3hari. Tak boleh lama2 nanti tak keje la pula Nak letak gambar tak boleh pula. Kenapalah tab ni. Nak guna laptop asyik hang je. Tulis je la apa saja asalkan ada gak update kat blog ni.