Ahad, 18 November 2012

Melawat orang tua

Assalamualaikum. .Apa khabar semua pembaca blog saya? Semoga sihat2 la ye. Jalan2 Ke mana hujung mggu ni? Saya setiap ahad mesti ke rumah mak mertua di gombak. Umurnya dh 83tahun pak mertua pula 87 tahun. Alhamdulillah masih sihat tapi biasalah sihat orang tua. Ibu boleh menjaga anak walau 11org tapi sanggupkah 11 anak menjaga ibu yag seorang? Bagi saya apa yang saya buat saya harap suatu hari nanti anak saya akan buat sepertimana saya buat kepada orang tua. Mereka bukan nak duit kita tapi kasih sayang. Kalau tak dapat balik paling kurng pun telefon lah. Janganlah berkira dengan ibu kita sendiri Yang baik akan dibalas baik. Jadi didiklah anak kita menghormati orang tua atau orang yang lebih tua darinya. Kalau tengok budak2 sekarang, jauhlah dari kita dulu. Dulu kita ikut cakap mak bapak tapi sekarang mak bapak ikut cakap anak. Kalau tak ikut nanti anak buat perangai, lari dari rumah dan sebagainya. . .

Sabtu, 17 November 2012

Assalamualaikum. .Apa khabar semua? Saya harap semuanya sihat. Dua hari lepas saya ke Putrajaya. Buat apa lagi kalau tak buat demo Amway. Kali ni sya demo BREAD MAKER untuk ahli baru. Dia dah beli awal bulan ni tapi belum tengok demo cara guna. Saya terpaksa bangun awal untuk tumpang suami ke rumah kawan tu. 6pagi dah bergerak dari rumah. Mula2 sekali saya ajar dia buat roti guna BREAD MAKER. Senang je hanya masukkan semua bahan2 dalam pengadun kemudian masukkan dalam BREAD MAKER tadi. Tunggu 2 jam dan siap untuk di makan. Kalau nak buat bentuk makan masa sebab 1 adunan dapat 23 biji roti.

Kenapa Amway?

Dua hari lepas saya terima satu panggilan dari orang misteri. Saya lupa tanya namanya. Dia tanya saya apa istimewanya AMWAY. Saya blur masa tu sebab tak pernah orang tanya saya macam tu dan waktu tu saya sedang berada dalam kedai 1 malaysia di Putrajaya Kenapa AMWAY? Jawapannya -SYARIKAT YG STRONG sebab AMWAY sudah 36 tahun di Malaysia., -ke2 sebab PLAN MARKETING yang menarik. Kalau g melancong kita akan pergi suami isteri. dan hotelnya semua yang high class. -Ke3 sebab PRODUK. AMWAY ada 700 jenis barangan. - ke4 sebab UPLINE. Alhamdulillah saya dapat upline HARUN N MURNI iaitu suami istei yang dulunya keje petronas dan berhenti semata2 nak buat AMWAY. Sekarang dia dah DIAMOND 1pangkat yang tinggi dalam AMWAY. Saya harap dia berpuas hati dengn jawapan saya. Semoga dia berjaya sepertimana DIAMOND HARUN DAN MURNI. Sekian. .

Cuti Deepavali 2012

Assalamualaikum...Apa khabar semua? Sekarang ni musim buah-buahan. Durian, manggis, rambutan dan lain2. Makan tu ingat2 sikit. Maklumlah walaupun buah-buah tu sedap tapi kesihatan kena jaga. Nanti kalau batuk tak selesa pula nk kerja kan?

Sebenarnya saya suka menulis tapi buat masa sekarang masa tidak mengizinkan lebih2 lagi musim cuti sekolah ni. Pantang cuti mesti balik kampung atau jalan2.

Masa Deepavali baru ni kami ke Petrosains. Sampai 10.30pg tengok orang ramai. Turn kami kul1.30ptg baru boleh masuk. Tiket dewasa rm15, kanak2 rm5 dan warga emas 55tahun ke atas rm8 sahaja.

Masa bayar tiket parking kena caj rm19. Baru perasan rupanya dekat 8jam kami duk dalam bangunan KLCC.

Memang seronok sangat tapi gambar2 tak boleh di bluetooth ke komputer buat masa ni..entah apa kena lah komputer ni.