Isnin, 30 Mei 2011

Majlis Ramah Mesra dgn isteri Ketua Pangarah JKR

     Setiap tahun JKR akan menganjurkn MESYUARAT PEGAWAI2 KANAN JKR MALAYSIA. Time ni mmg seronok sbb ank dan isteri terlibat sama. Jadi x de la kita boring duk lepak dlm blk hotel je.
     Utk mlm pertama aktiviti utk isteri2 iaitu Majlis Ramah Mesra dgn isteri Ketua Pengarah Kerja Raya iaitu Yg bhg. Datin Zakiah Zainuddin.


 Kami disediakan 4 buah bas. Kemudian kami menaiki River Cruise ke tmpt mkn d Restoran Quayside. Mula2 duk meja blkg skali. Kemudian dipanggil berpndah ke meja dpn. Aku mmg gerun duk mja dpn tkut dpggil naik ats pents he3..


Acara pertukaran cenderahati setiap org kna bw hadiah bnilai rm15 ke atas. aku x sempt nk bli. Nasib AJK dh sediakn hadiah utk dijual. Aku bli hrga rm25. Over bdget rm10 he3.. Aku tlh mndapat pasu bunga..cantik kan..x tau sape yg bg tp tqvm.
Antara acara menarik ialah isteri2 dipggil utk bjoget,menyanyi bsama penyanyi veteran Mariam Ahmad.

Hotel mahal tp layanan no klassss...

     Semalam perjalanan dari Gombak ke Melaka mengambil masa selama 2jam. C anak dh x sbr nk terjun kolam. Sampai kul 12.40 di Hotel Mahkota, x boleh check in lg. Tggu smpai kul2.30 bru dpt masuk bilik. Luas dan selesa siap ada dapur n ruang tamu. x tanya pl abg berapa hrga..


     Tgk jam dh nk dkt kul 4ptg. Ingat nk iron bju dulu siap2 nk keluar mlm nti tp cri iron xde rupanya nun kna g bilik iron di tgkt 1. Turun la kita bw bju. Masuk2 buka aircond tp pnsnya mcm duk dlm sauna. sbr je la. Dh siap iron smpn bju n turun g kolam. Mmmg exited la. Kolam luas jg. Abg bru nk tukar seluar pndek guard tepi kolam tegur 'x boleh pakai seluar ni bang...'. Abg terus x jd mndi.
     Ank pl dh bsg suruh mndi dgn dia. Baru aku nk turun dtg pl guard lain kta x bleh pkai bju ni. Aku jwb knpa pl ni kan bju rng. Dgn selamba dia jwb yg dlm mmg bju rng, yg luar 2 bukn. Tgk kain pn dh tau. Kurg ajar. Klu nk tegur bukn cra mcm 2. Mmg la aku pkai bju 2 lapis tp yg luar 2 bkn kain cotton tp kain nipis sbb nk cover bju mndi 2 ketat.
     Dlm air jg aku buka bju luar 2. Klu ikut hti nk keluar je dri kolam tp kesian kt ank. Sbr jg la. Yg abg dh tension. Bukan 1x 2 kami pergi hotel. Yg mhl,murh semua dh rs tp yg ni lain. Htl murh pn bleh mndi pkai tshirt. Lain kali mmg aku x g dh htl ni. HOTEL MAHKOTA MELAKA...dasyattttttttttttttttttt.......
    

Khamis, 5 Mei 2011

Kelas Mekap di Kuantan

Kebelakangan ni agak sibuk dgn aktiviti2 sampingan. Aktiviti terbaru mengikuti kelas belajar mekap. Memang dh lama cari kls ni tp kebanyakan di bndr. Nk pergi pun fikir 2 3x. Lagipun abg x bagi drive g bndr.

Entah mcmana baru ni nk cari tmpt facial, tanya la kwn dan jawapannya ada kedai baru buka dekat rumah tp kwsn kedai la.. Apalagi x sempat tanya abang terus g tuju tempat tu. Bila g tanya jwpnnya kedai 2 tengah renovate dan si tuan punya kedai tengah mabuk2. faham2 je la ye...hilang semangat jap

Sambil2 berada disebelah kedai tu ternampaklah kertas iklan. Ada tulis ' Kelas Mekap' . Datang semula semangat tu. Balik rumah, simpan je kertas 2. Lepas 1mggu terlintas nak cl tuan punya kedai. Mula2 dia tanya nak dtg belajar bila, kul berapa. Aku terus je ckp 'esok'. Mmg gembira sgt la ms tu.

Ni antara gmbr yg sy ambk di kelas







Hari Pertama belajar.
 Mekap mmg tebal. Gambar ni tak pakai tudung. Saya akan buang sikit masa nanti. Cuma nk tunjuk pd kwn2 terdekat.


Hari ke 2 belajar

Hari ke 3 belum sempat nk upload gambar. Harap maaf